Voltant pel món, 2n Fòrum per la convivència intercultural de l’Alt Maresme

Rodrigo i Elena ens van convidar a participar amb l’Institut Diversitas en el 2n Fòrum per la convivència intercultural de l’Alt Maresme. El fòrum és la cloenda d’una sèrie de tallers i activitats impulsades per l’Institut Diversitas i el Programa Intermunicipal d’Immigració de Calella, Pineda de Mar i Tordera, on han participat al voltant de 250 joves dels tres municipis. I… com hem participat? Amb la performance Voltant pel món.

IMG_2149

Voltant pel món és una performance que convina elements de la dansa i el teatre per obrir un espai de debat amb el públic, on compartir experiències sobre el fet migratori, els reptes que suposa el contacte amb cultures, persones, llengües, costums diferents, els obstacles i els suports que ens trobem pel camí, les persones i experiències que marquen la nostra història…

IMG_2162

La Patricia Fuentes ens explica la seva història transportant-nos des de Bilbao a Barcelona passant per Amsterdam. Euskera, castellà, anglès, holandès, català i gestos, el llenguatge dels gestos.

IMG_2178

Sona la música i amb els moviments entenem la història de la Patricia, que no és tan diferent a la nostra, o a la de les nostres famílies o amistats. Tots i totes tenim històries de migració i de contacte amb altres cultures.

IMG_2165

La maleta és la nostra companya de viatge. Fer i des-fer la maleta amb les coses, les experiències, els moments, les persones que deixem o que ens emportem, les que trobem pel camí i ens acompanyaran sempre.

IMG_2238

Aquesta, la història de la Patricia, és molt diferent a la vostra? Així s’inicia un debat amb el públic, on tothom té oportunitat per compartir la seva pròpia història de trobades i contactes amb la diversitat.

IMG_2226  IMG_2192

I com que tenim moltes coses en comú… ens aixequem i ballem conjuntament una coreografia de moments, experiències, sentiments i records de trobades interculturals. I és que la diversitat forma part de nosaltres. Ens permet crèixer i formar noves aliances. I ens agrada, ens agrada celebrar-la al ritme de la música, dels son diversos de les nostres vides.

IMG_2243

Fotos: Institut Diversitas

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s