Crònica de la ManiFestaAcció per la igualtat de gènere

El divendres dia 10 de març, vam intervenir la plaça de la Vila de Torroella de Montgrí per convertir-la en un espai festiu amb propostes per celebrar el Dia Internacional de les Dones amb una ManiFestaAcció per la igualtat de gènere.

Amb xiulets i un megàfon, va començar la ManiFestaAcció convidant a les noies i als nois participants a fer una rotllana i compartir les seves idees sobre el 8 de març: per què el celebrem? què reivindiquem? per què? Una de les noies, Nur, va llegir un poema de Maria Mercè Marçal i a partir d’aquí els nois i les noies es distribueixen pels 5 espais que hem organitzat a la plaça. Cada espai aborda un aspecte relacionat amb la igualtat de gènere:

  • Espai #1 Expressa’t: mural col·lectiu on compartir experiències i situacions d’igualtat o de desigualtat.
  • Espai #2 Taller de pancartes: en una manifestaacció no poden faltar els elements simbòlics i les pancartes on denunciar el masclisme o expressar el tipus de relacions de gènere que volem. Al taller de pancartes es podien fer pancartes i altres elements del kit de participació per la ManiFestaAcció (globus, megàfons, antifaços per detectar estereotips…).
  • Espai #3 Deixa penjats els estereotips de gènere: instal·lació col·lectiva amb etiquetes per deixar penjats els estereotips de gènere i viure com nois, noies, trans sense prejudicis i rols establerts. Les etiquetes s’acompanyen d’una sopa de lletres feminista, per trobar les paraules que ens defineixen. Perquè el llenguatge pot reforçar la desigualtat o al contrari, ens pot ajudar a viure, comunicar-nos, expressar-nos amb més lliure i equitativament.
  • Espai #4 Photocall. Amb les pancartes, globus, etiquetes, antifaços… ens fem una foto per mostrar-nos com a persones implicades i compromeses en la igualtat de gènere.
  • Espai #5: Mannequin challenge: Amb un repte, Què no t’aturin els estereotips de gènere. Mentre es fa el manneguin challenge dues noies de l’institut, Fatima i Paula, van llegir un manifest. Ens van explicar perquè es celebra el 8 de març i quines coses denuncien i reivindiquen des de la seva perspectiva de noies joves.

La ManiFestaAcció finalitza amb cofetis, crits i aplaudiments celebrant que totes les persones que estem a la plaça ens mourem per la igualtat de gènere, perquè tothom pugui ser noi, noia, trans… com vulgui, tant aquí a Catalunya com a arreu del món.

La ManiFestaAcció per la igualtat de gènere, forma part de les activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones organitzades per l’Ajuntament de Torroella.

Moltes gràcies a l’Ajuntament de Torroella per oferir l’oportunitat als i les joves de celebrar, expressar-se i reivindicar la igualtat des de les seves necessitats i experiències. Gràcies a l’institut Montgrí per la implicació i la col·laboració amb el treball previ i l’acompanyament del jovent i sobretot gràcies als nois i a les noies, per voler participar i implicar-vos en la construcció d’un món més divers i igualitari i fer-ho amb tantes ganes i tanta alegria.

Ens acomiadem però no per molt de temps, perquè a finals d’abril tornarem a compartir una altra aventura, en aquest cas, destinada a la diversitat sexual! Ens veiem de seguida…

I a tu… t’aturen els estereotips de gènere?

 

Així vam valorar algunes de les noies la ManiFestaAcció

Descarrega’t la crònica en format pdf

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s