No més Fahion Victims

DSCN4286

DESCRIPCIÓ

No més fashion victims té com a objectiu reflexionar sobre el món de la moda des d’una perspectiva global i local per promoure un consum més sostenible i responsable amb i per a les persones.

OBJECTIUS

» Reflexionar sobre les desigualtats que genera la indústria tèxtil a partir del seguiment de la cadena de producció d’una peça de roba fins al seu consum, tot fent èmfasi en i de l’anàlisi de les condicions laborals de les persones que la produeixen.

» Reflexionar sobre la relació de la indústria de la moda i la publicitat amb la creació de models de bellesa normatius que generen exclusió i desigualtat.

» Promoure models de consum i de moda més respectuosos amb les persones a partir d’accions creatives i reivindicatives.

METODOLOGIA

Les metodologies utilitzades es basen en la participació, l’anàlisi visual de publicitat i vídeos activistes, tècniques teatrals i d’experimentació.

CONTINGUTS

Es treballa a partir de 4 tallers formatius que culminen amb la realització d’una acció performance a l’espai públic.

TALLER 1: La moda de l’explotació laboral

La tragèdia esdevinguda a Dacca (Bangladesh) el 2013, on moriren més de 1.100 treballadores tèxtils amb l’esfondrament d’un edifici on es trobaven ubicades 4 fàbriques tèxtils, és el punt de partida del taller. Farem el seguiment d’una peça de roba des de la seva producció fins al seu consum a una de les grans botigues del nostre poble o ciutat. En aquest recorregut tindrà especial rellevància l’anàlisi de les condicions laborals de les persones, majoritàriament dones, que fan la nostra roba, generalment a altres països amb economies empobrides.

TALLER 2: La moda incomoda

Quina relació hi ha entre la indústria de la moda, la publicitat i la creació de models de bellesa estereotipats? Què passa si tens un cos que no encaixa? I si els models de bellesa de la teva cultura no coincideixen amb els occidentals? I si tens un cos amb funcionalitat diversa? Què passa quan la moda incomoda? Com podem fer una moda més inclusiva i respectuosa amb la diversitat?

TALLER 3: Taller de performance

Espai per a dissenyar l’acció a partir dels continguts treballats als tallers anteriors i de les experiències i propostes de les persones participants. L’objectiu és generar una acció reivindicativa, creativa i divertida.

La acció performance es composa de dues parts que es treballen de manera independent, però que es representen conjuntament per relacionar les dues cares d’una mateixa realitat.

– La maquila: on es denuncien les relacions laborals d’explotació de les persones treballadores del sector tèxtil (en el 80% dels casos dones) dels països empobrits on es produeix la roba de les grans marques multinacionals. Aquesta part de la performance està adreçada principalment a grups de dones independentment de la seva edat.

– La passarel·la de moda: on es reivindiquen formes de producció de roba més justes i una indústria de la moda inclusiva i diversa, sense estereotips de bellesa. Aquesta part de la performance està adreçada principalment a grups de joves, tot i que es pot treballar amb qualsevol grup de població.

TALLER 4: Acció reivindicativa

 No més fashion victims es realitza a un espai públic, sigui carrer, plaça, pati institut… per compartir el missatge i multiplicar les possibilitats de sensibilització i de transformació cap a models de consum, d’economia i de moda més sostenibles i respectuosos amb les persones.

Vols fer el No més fashion victims al teu institut, poble o ciutat? Descarrega’t la fitxa amb tota la informació aquí

flyer_explicatiu_NoMésFAshionVictims

+ articles relacionats

Guardar

Un pensament sobre “No més Fahion Victims

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s