La Revolució del gènere i els afectes a Torroella de Montgrí

La Revolució del gènere i els afectes és un projecte sobre diversitat sexual i de gènere.

Es desenvolupa a partir de diferents formats i metodologies: performances, tallers i accions a l’espai públic, xerrada-performativa … En aquesta ocasió està adreçat a joves de 3r ESO de l’Institut Montgrí i es desenvolupa com un mini-procés que inclou un taller teòric, la creació d’una obra de teatre i la representació de l’obra a l’espai públic. Compta amb el suport de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

Conèixer

Taller: A partir de dinàmiques participatives i material audiovisual es genera un marc comú sobre conceptes com sexe, expressió de gènere, identitat de gènere, sexualitat, desig, orientació sexual o pràctiques sexuals. La diverstitat sexual i de gènere es presenta com un element que forma part de la diversitat humana i des d’un enfocament de drets humans.

Durant la sessió s’identifiquen les característiques de les actituds i els comportaments sexistes, homofòbics i transfòbics per generar eines de prevenció i transformació. Què podem fer nosaltres? Es presenta la creació de la peça de teatre/dansa com una acció de sensibilització i denúncia.

Experimentar, crear i proposar

Obra de teatre: A partir dels aprenentatges i de les experiències de les persones participants es crea una petita obra de teatre/dansa. L’obra de teatre respon a tres objectius:

a) Divulgació: generar aprenentatges sobre els conceptes més rellevants pel que fa a la diversitat sexual i de gènere.

b) Sensibilització: compartir un missatge contra les conductes i les actituds LGTBfòbiques i emmarcar la diversitat de gènere i de sexualitat com a part de la diversitat humana i contextualitzar-la des d’un enfocament d’antidiscriminació i de drets humans.

c) Empoderament del jovent com a agents actius en la construcció de la seva ciutat.

Celebrar i compartir

Acció a l’espai públic: representació de l’obra a la plaça de la Vila. L’acció forma part de la inauguració del Projecte INDI, art pariticipatiu per a joves de Torroella de Montgrí.

Altres accions desenvolupades
  • Treball d’anticipació: Per afavorir la participació del jovent i poder vincular més els continguts del tallers a les experiències, coneixements i interessos del jovent, vam crear un material previ (guia per al professorat, enquesta i fitxes per a l’alumnat). Aquest treball previ va ser desenvolupat pel professorat.
  • Material de difusió: cartell, web i xarxes socials.
  • Material de devolució: crònica, fotos, vídeos.
Per saber-ne més

Guardar

Guardar

Guardar