Performance No Més Fashion Victim a Torroella de Montgrí

NMFVEl divendres dia 13 de maig, a les 18.30h ens trobem amb els nois i noies que participaran de la performance a la biblioteca de Torroella. Fem un assaig general mirant al cel, esperant que la pluja ens doni una miqueta de treva i ens deixi estrendre les catifes vermelles.

A les 19.45h marxem cap a la plaça de la Vila. Pancartes, micros, equip de so, burres amb robes, catifes vermelles… Els elements de la pasarel·la No Més Fashion Victim ocupen la plaça, anunciant a les persones que passegen, als nens i nenes que juguen i a les famílies que prenen alguna coseta a la terrassa del bar, que, en pocs minuts, alguna cosa romperà la rutina d’un divendres per la tarda a Torroella.

I així és, a les 20.30h l’Ona i la Fàtima, prenen la paraula per presentar la perfomance que realitzaran els seus companys i companyes. Contextualitzen l’acció en el marc del taller No Més Fashion Victim i ens expliquen què han après i com afecta el sistema industrial de la moda actual a les persones que confeccionen la roba i a nosaltres mateixos/es, en tant que consumidors i consumidores que hem de seguir unes tendències i encaixar en uns cànons de bellesa imaginaris.

IMG_9285Sona la sirena. La maquila encén les seves màquines i els treballadors i treballadores només descansen per reivindicar els seus drets laborals. Mentre, la passarel·la s’omple de cosos  que primer segueixen els dictàmens de bellesa que col·lonitzen Instagram, on les robes tenen un gènere determinat i les representacions de les noies i dels nois és molt desigual. Però, poc a poc, aquests cossos reflexionen i obren possibilitats més divertides, on els nois poden portar faldilla, les noies corbates, es pot sortir al carrer en pijama o posar-se les camises de mil i una forma. Així és la passarel·la No Més Fashion Victims, un espai on la moda no incomoda i cada persona pot trobar la seva manera d’expressar-se, sent cada vegada més conscient del tipus d’economia al que vol contribuir amb els seus hàbits de consum. DSC_0019

DSC_0040Després de la performance, una vegada entrada la nit, la façana de l’església es va il·luminar amb les imatges del mapping que havien dissenyat els nois i les noies de 4rt de l’ESO de l’institut.

Va ser una tarda d’art i participació, d’un ús de l’espai públic divertit i imaginatiu. I no va ploure!

Us deixem el vídeo per si no vau poder ser-hi o per si ho voleu tornar a viure!

Moltes gràcies nois i noies de 3r de l’ESO de l’institut Montgrí. Va ser tot un acte de generositat i de valentia, superar les vergonyes i sortir a la plaça per reivindicar i ajudar a construir un món més divers, creatiu i respectuós. Moltes gràcies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s