No més fashion victims, Estira del fil Cardedeu

El dijous 10 de desembre es va inaugurar l’exposició “Estirem del fil” organitzada per l’associació Artescena Social de Cardedeu. L’exposició és el punt final del projecte Teixidores. I nosaltres què podem fer? El projecte ha estat realitzat en col·laboració amb l’institut El Suí de Cardedeu. Lo Relacional ha participat en la fase final del projecte amb l’acció/performance No més fashion victims, que ha inaugurat l’exposició.

Relacions i col·laboracions

No més Fashion Victims és el resultat d’un petit procés de col·laboració entre l’associació Artescena Social, el grup de teatre  Artescena Social, l’institut El Suí,  POMA i SETEM

sociograma_no_mes_fashion_victims_cardedeuMetodologies i resultats

Les metodologies utilitzades es basen en tècniques teatrals, de moviment i performatives, participatives i d’experimentació. En aquesta ocasió el grup de joves ja havia treballat temes de comerç just amb SETEM durant el curs passat, així que ens van centrar directament en preparar la passarel·la. L’objectiu és reflexionar en primera persona sobre les conseqüències de la indústria de la moda als països del Nord (consum, estereotips de bellesa, rols de gènere, exclusions…).

DSC_0002DSC_0037DSC_0122DSC_0089El grup de teatre Artescena Social ja havia format part de l’equip No més fashion victims, però vam comptar amb noves incorporacions.

DSC_0157DSC_0162La selecció musical, com sempre és de SuperCobra para POMA.  Música de la Xina, Bangladesh i el Marroc, ritmes que ens conecten amb els països on es produeix la roba que portem.

El dia 10 de desembre es va realitzar l’acció/performance a la fàbrica Tèxtil Rase de Cardedeu, on hi havia l’exposició Estirem del fil, que posava fun final al projecte Teixidores. I nosaltres què podem fer? Unes 100 persones van assistir a la inauguració, on altres alumnes de l’institut van recitar alguns poemes relacionats també amb el món tèxtil.

DSC_0159DSC_0172dsc04818perfo3Moltes gràcies al grup de teatre Artescena Social, al grup de joves i les professores de l’Institut El Suí de Cardedeu per la participació, l’alegria i la disposició. Moltes gràcies també a Artescena Social per tornar a oferir-nos la possibilitat de treballar conjuntament.

Si vols veure les fotos del procés i de la performance visita el nostre facebook i si vols saber més sobre el projecte Teixidores segueix aquest enllaç

Us deixem el vídeo de l’acció a la fàbrica Tèxtil Rase de Cardedeu

Vols fer No més fashion victims al teu institut, poble o ciutat? Descarrega’t la fitxa amb tota la informació aquí

Guardar