ManiFestaAcció per la igualtat de gènere

La ManiFestaAcció per la igualtat de gènere és una acció adreçada a joves en el marc de les activitats per celebrar el Dia Internacional de les Dones a Torroella de Montgrí. Des de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament ens va demanar una activitat per fomentar la participació del jovent. Els hi vam proposar fer una espècie de trobada/happening a l’espai públic.

La ManiFestaAcció per la igualtat de gènere proposa diferents espais per conèixer, experimentar, crear, fer propostes, celebrar i compartir sobre la igualtat de gènere des de la perspectiva dels i les joves participants.

Vam intervenir la plaça de la Vila amb globus, pancartes, cintes de colors, banderins… per crear un ambient festiu i reivindicatiu, generant 5 espais on abordar diferents aspectes de la igualtat de gènere.

Conèixer

#1 Mural col·lectiu: per compartir experiències, opinions i desitjos respecte a les vivències d’igualtat o desigualtat de gènere del jovent participant.

 Experimentar, crear i proposar

#2 Taller de pancartes: per denunciar el masclisme i expressar com volem viure les relacions de gènere. Pancartes i altres elements del kit de participació (megàfon, antifaç, globus..).

#3 Instal·lació a les parets de la plaça amb etiquetes per deixar penjats els estereotips de gènere i sopa de lletres feminista per visiblitzar la importància del llenguatge no sexista.

#4 Photocall: espai per mostra-nos com a persones implicades i compromeses en promoure la igualtat de gènere.

  Celebrar i compartir

#5 Mannequin challenge: amb el repte què no t’aturin els estereotips de gènere.

  Altres accions desenvolupades
  • Treball d’anticipació: Per afavorir la participació del jovent vam crear un material previ (guia per al professorat, kit de participació i fitxes per a l’alumnat) que vam oferir a l’Institut Montgrí. Aquest treball previ va ser molt valorat, tant pel jovent com pel professorat.
  • Material de difusió: cartell, web i xarxes socials.
  • Material de devolució: crònica, fotos, vídeos.
  Vols saber més?

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar

Guardar