Dansa Espai Compartit

IMG_6135

DESCRIPCIÓ

Dansa Espai Compartit és una proposta de creació coreogràfica basada en l’intercanvi. Es parteix de les experiències individuals de les persones participants (identitat, cultura, aficions, espai públic, espais significatius del barri, relacions amb altres col·lectius de la comunitat…). Cada persona expressa aquestes experiències a partir d’accions i moviments personals que després seran compartits per crear una narrativa conjunta.

La dansa i el moviment són el mitjà per facilitar la comunicació, l’expressió de sentiments i el desenvolupament d’idees personals així com d’intercanvis i relacions basades en el respecte i la cooperació.

OBJECTIUS

»Estimular els processos de creativitat fomentant l’ús de la imaginació i la relació amb el propi cos com a mitjà d’expressió, fomentant l’autoconeixement i l’autoestima.

»Desenvolupar les possibilitats motrius, expressives i sensitives de cada participant creant coreografies a partir de la vida quotidiana: identitat, barri, cultura, espai públic…

»Promoure models de relació i de convivència a partir d’accions creatives i comunitàries.

CONTINGUTS
  • Jocs d’escalfament: prendre consciència del propi cos i cohesió de grup.
  • Seqüències d’accions amb moviments espontanis: qualitats de moviment, pes, volum i densitat.
  • Seqüencies d’accions amb coses que m’agraden, coses que no m’agraden, coses que faig molt bé, aficions, esports preferits, música que escolto…
  • Desplaçaments per l’espai: direcció, orientació i control espacial. Mirades i consciència de l’altre.
  • Traslladar els meus llocs preferits del barri a l’espai de dansa, jugar amb diferents qualitats de moviment per caminar, córrer, transitar per aquests espais i per relacionar-me amb la gent que hi ha en aquests espais.
  • Treball d’investigació i experimentació per buscar l’expressió i el moviment personal.
  • Treball de duos o grupal: confiança, pes, frases ja preparades.
  • Treball conjunt per compartir moviments i creació conjunta.
METODOLOGIES

Les metodologies utilitzades es basen en la participació, l’anàlisi de la vida quotidiana, tècniques teatrals, de moviment, dansa contemporània i d’experimentació.

 T’agradaria fer el Dansa Espai Compartit a la teva associació, escola, institut, casal cívic…? Descarrega’t la fitxa del taller.

Guardar

Guardar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s