Regar[SE] El CarmelRegalar
significa:
1. Adelitar, causar plaer.
2. Tractar-se bé, refinadament, regaladament.
3. Donar quelcom com a regal o present.


D’on sorgeix la proposta?

El Servei de Convivència i InterculturalitatHorta-Guinardó ens proposa realitzar un projecte amb l’alumnat de GES-1 del Centre de Formació per a persones adultes El Carmel. Ens demanen un projecte educatiu que pugui donar respostes a tres dimensions: personal, col·lectiva i comunitària.

Objectius

  • Reflexionar sobre la identitat com un procés de construcció individual, social i comunitari.
  • Explorar col·lectivament noves mirades al barri per activar noves formes d’estar conjuntament.
  • Regalar al barri una intervenció artística per millorar l’espai públic i les relacions veïnals que li donen vida.

Què fem?

La primera fase del projecte està centrada en l’autoconeixement i en la promoció de relacions entre les persones del grup.

La segona obre un espai d’exploració del barri, d’experimentació i d’aproximació a diferents disciplines i experiències d’art comunitari que finaliza amb el disseny d’una acció artística i comunitària pròpia. El tipus d’acció varia cada any, en funció del procés i dels interessos del grup.

L’acció es conceptualitza com un regal per al barri, per tractar-lo bé, adelitar i causar plaer al conjunt de persones que normalment l’utilitzen. L’acció al barri situa a les persones participants com a agents actius en el seu entorn més proper, obrint-se a una experiència participativa, creativa i lúdica, per promoure relacions de veïnatge i convivència.

RegalarSe El Carmel 2017
RegalarSe El Carmel 2018
Tasca Festa El Carmel
RegalarSe El Carmel 2019
Llegeix el teu barri
RegalarSe El Carmel 2020
L’Escola Nòmada