Petites Accions de Benvinguda a Gavà

D’on sorgeix la proposta?
Petites Accions de Benvinguda, en aquesta ocasió es desplaça a Gavà com una activitat inclosa en la Guia Educativa que l’Ajuntament de Gavà ofereix als centres educatius.
Què fem?

» Conèixer qui és una persona refugiada per contrarestar rumors i informacions estereotipades.
» Centrar el debat sobre les persones refugiades i sol·licitants d’asil en el marc de la defensa dels Drets Humans.
» Promoure la participació del jovent en la promoció dels Drets Humans.
» Experimentar amb la dansa i la creativitat com a mitjà d’expressió, de comunicació i d’activisme.

CONÈIXER

QUI ÉS UNA PERSONA REFUGIADA? La primera sessió ajuda a conèixer i reflexionar sobre què significa ser una persona refugiada, d’on arriben, quina vinculació té la seva situació amb la vulneració dels Drets Humans i quina és la responsabilitat dels governs internacionals. Aquesta contextualització es fa a través de dinàmiques participatives i històries de vida de joves en situació de trànsit i/o de refugi. La sessió finalitza convidant el jovent a l’acció i la participació. Es tracta de dissenyar petites accions, que tots i totes podem realitzar en la nostra vida quotidiana a l’institut, al casal, al barri… per fer una bona acollida a les persones refugiades i promoure relacions interculturals de convivència.

EXPERIMENTAR, CREAR I PROPOSAR

PETITES ACCIONS DE BENVINGUDA: A partir de dinàmiques de moviment els i les joves experimenten la lliure circulació, l’Europa fortalesa i les fronteres, els efectes dels rumos i els prejudicis… Una experiència que fa emergir la part més emocional i vivencial del tema. A partir de les accions quotidianes dissenyades a la primera sessió, per donar la benvinguda a una persona nounvinguda,  fem una petita coreografia. Aquesta coreografia és la nostra primera Acció de Bevinguda.

CELEBRAR I COMPARTIR

PETITES ACCIONS DE BENVINGUDA AMB EL GRUP DE 6è. Convidem als nois i noies de 6è a participar del taller. Carla i Laura presenten l’acció. Comença la performance i els animem a ballar amb nosaltres les petites accions de benvinguda que hem dissenyat.  Tornem a seure. Carla i Laura dinamitzen un petit debat, què hem fet, perquè parlem de persones refugiades, què està passant a Europa…

Els hi ensenyem el mural que hem dissenyat durant el taller. I els proposem escriure més Petites Accions de Benvinguda, per donar continuïtat al mural. Així tenim més maneres de donar la benvinguda a les persones nouvingudes, tant les refugiades com les migrades. Nosaltres no fem diferències!

pab_6

Per saber-ne més
    • Post crònica del taller en imatges en aquest enllaç
    • Pots llegir la crònica del taller en format revista.
    • Més fotos i vídeos a Instagram
    • Vídeo resum del taller a youtube
    • Petites accions de benvinguda forma part de la Guia educativa de l’Ajuntament de Gavà i del  Catàleg d’activitats Antirumors de l’Ajuntament de Barcelona.