La Revolució del gènere i els afectes, Torroella de Montgrí 2018

D’on sorgeix la proposta?

La Revolució del gènere i els afectes dóna continuïtat al treball realitzat el curs 2017-2018 respecte a la diversitat sexual i de gènere.

L’Institut Montgrí té una comissió formada per professorat i alumnat per fer visible la diversitat sexual i de gènere a l’institut, generar referents positius i obrir espais de socialització tant per l’alumnat LGTBI com per al conjunt de nois i noies de l’institut.

L’activitat compta amb el suport de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i de l’AMPA Montgrí.

Què fem?

Es desenvolupa un mini-procés que inclou els tallers per l’alumnat i un taller adreçat a les famílies.

  • Accions amb l’alumnat

Petit procés  adreçat a joves de 3r ESO que s’estructura en 3 fases: conèixer; experimentar, crear i proposar i celebrar i compartir.

Fase 1. Conèixer: A partir de dinàmiques participatives i material audiovisual es genera un marc comú sobre conceptes com sexe, expressió de gènere, identitat de gènere, sexualitat, desig, orientació sexual o pràctiques sexuals. La diverstitat sexual i de gènere es presenta com un element que forma part de la diversitat humana i des d’un enfocament de drets humans.

Durant la sessió s’identifiquen les característiques de les actituds i els comportaments sexistes, homofòbics i transfòbics per generar eines de prevenció i transformació. Què podem fer nosaltres? Es presenta la creació d’una acció a l’espai públic com una eina de sensibilització i denúncia.

Fase 2. Experimentar, crear i proposar: Es dissenyen uns cartells amb fotografies i missatges dels i les joves participants. Els cartells tenen un doble objectiu:

a) Divulgació: generar aprenentatges sobre els conceptes més rellevants pel conjunt de joves respecte a la diversitat sexual i de gènere.

b) Sensibilització: compartir un missatge contra les conductes i les actituds LGTBfòbiques i emmarcar la diversitat de gènere i de sexualitat com a part de la diversitat de Torroella de Montgrí.

c) Empoderament del jovent com a agents actius en la construcció del seu municipi.

Fase 3.Celebrar i compartir: S’organitza una rua pels comerços del centre del municipi, on es pengen els cartells realitzats pel jovent. La Rua està amenitzada per la batukada de l’Institut. L’acció forma part de la inauguració del Projecte INDI, art pariticipatiu per a joves de Torroella de Montgrí.
  • Taller amb les famílies i professorat.

El taller obre un espai per les famílies i el professorat de l’alumnat de 3r ESO i del conjunt de l’institut, per conèixer el que estan treballant els i les joves respecte a la diversitat sexual i de gènere. Es tracta de generar un marc comú entre el conjunt de la comunitat educativa i abordar la diversitat sexual i de gènere de manera conjunta.

Per saber-ne més

Guardar

Guardar

Guardar